AUROVILLE 20 8 TH F LM 24

JANUARY 22 - 28 SCHEDULE

.....

By Venue

TOWNHALL, AUROVILLE Cinema Paradiso Outdoor space

Kino Kabaret Band Performances Art Installations

By Category

- A Films made by Aurovilians, Bioregion residents or guests of Auroville
- B Films that develop the theme of Human Unity
- C Films made by students of Auroville or Bioregion residents
- D Films made about Auroville
- E Intro/ Epilogue by Director and/or Cast
- F Conversations with filmmakers (online or in person)

Eat, meet, mingle and enjoy performances!

This is a printable document (8 pages)

Please consider 2-sided printing (A4 size, landscape) in color or black and white.

DAY 1: Monday, January 22

Time	Cinema Paradiso		Outdoor Space		
17:00 - 18:00	Welcome to the Opening Ceremony - Town Hall Plaza				
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!				
	Performing bands: Jazztified, The Trio				
19:30 - 22:00	19:30 All That Breathes, Shaunak Sen, 94 min	В	19:30 Two Minutes to Midnight , Yael Bartana, 47 min	В	
	Note: Online discussion with filmmaker Shaunak Sen tomorrow		Note: Online discussion with filmmaker Yael tomorrow		
			20:17 The Great Indian Kitchen, Jeo Baby, 101 min	В	
	21:04 Sea Change , Nefertiti Chakrabarti, 3 min	Α	Note: Online discussion with filmmakers tomorrow		
	21:07 Adithalam , Yatra Srinivassan, 37 min	А			

DAY 2: Tuesday, January 23

Time	Cinema Paradiso			
17:00 - 18:00	Conversation with Filmmakers Online: Jeo Baby & Jomon Jacob, The Great Indian Kitchen, Yael Bartana, Two Minutes to Midnight, Shaunak Sen, All That Breathes			F
Time	Cinema Paradiso		Outdoor Space	
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle	e and	enjoy performances!	
	Performing band: Deep Dawn			
19:30 - 22:00	19:30 This Stained Dawn , Anam Abbas, 90 min Note: Online discussion with filmmaker Anam Abbas tomorrow	В	19:30 Endangered Craft Mela Auroville 2023, Nefertiti Chakrabarti, 2 min Note: In person discussion with filmmaker tomorrow 19:32 Sri Aurobindo & The Earth's Future -	A
	21:00 Auroville Exchange: Two Filmmakers. Two Perspectives. One Goal, Serena Aurora, 15 min Note: In person discussion with filmmaker tomorrow 21:15 Siege in the Air, Muntaha Amin, 30 min Note: Online discussion with filmmaker Muntaha tomorrow	A B	Part 1: From Darkness to Light, Olivier Barot, 144 min Note: In person discussion with filmmaker tomorrow	A

DAY 3: Wednesday, January 24

Time	Cinema Paradiso				
17:00 - 18:00	Conversation with Filmmakers In Person: Serena Aurora, Auroville Exchange: Two Filmmakers. Two Perspectives. One Goal, Nefertiti Chakrabarti, Endangered Craft Mela Auroville 2023, Olivier Barot, Sri Aurobindo & The Earth's Future - Part 1: From Darkness to Light Online: Muntaha Amin, Siege in the Air, Anam Abbas, This Stained Dawn			F	
Time	Cinema Paradiso	Outdoor Space			
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!				
	Performing band: Noize Gate				
19:30 - 22:00	19:30 In the Light of Sri Aurobindo - Plays and Savitri in Auroville, Madhusudan Agrawal, 31 min	А	19:30 Meat the Vegan (PREMIERE), Mélusine Schellenberger, 34 min	С	
	20:01 Fallin', Valentina Beatriz, 5 min	А	20:04 A Maattram , Yatra Srinivassan, 23 min	А	
	20:06 Thirai Virutham , Sugumar Shanmugam, 56 min	А			
			20:27 Bangla Surf Girls, Elizabeth D. Costa, 86 min	В	
	21:02 The Clean Up , Rupam Mishra & Pinar Ekinci, 9 min	А	Note: In person discussion with filmmaker Elizabeth tomorrow		
	21:11 Crater, Earthling Koushalya, 34 min 21:45 Online Q&A with cast members right after, 15 min Note: In person discussion with filmmaker tomorrow	А			

DAY 4: Thursday, January 25

Time	Cinema Paradiso			
17:00 - 18:00	Conversation with Filmmakers In Person: Earthling Koushalya, Crater, Elizabeth D. Costa, Bangla Surf Girls		F	
Time	Cinema Paradiso		Outdoor Space	
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!			
	Performing band: AuroCats			
19:30 - 22:00	19:30 Solidarity Crime , Nicolás Braguinsky Cascini & Juan Pablo Aris Escarcena, 55 min	А	19:30 The Path of the 12 Petals: Shanta, an Initiatic Journey, Michèle Decoust, 38 min	В
	Note: Online discussion with filmmaker tomorrow		Note: Discussion with filmmakers Michèle (online) and Alessandra (in person) tomorrow	
			20:08 Galaxy and Ganesha , Birgitta Volz, 5 min	В
			20:13 Aware: Glimpses of Consciousness , Frauke Sandig & Eric	А
	20:25 Judges Under Pressure, Kacper Lisowski, 86 min	А	Black, 102 min	
	Note: Online discussion with filmmaker tomorrow		Note: Online Q&A with filmmaker right after	

DAY 5: Friday, January 26

Time	Cinema Paradiso			
17:00 - 18:00	Conversation with Filmmakers In Person: Alessandra Silver, The Path of the 12 Petals: Shanta, an Initiatic Journey Online: Nicolás Braguinsky Cascini & Juan Pablo Aris Escarcena, Solidarity Crime, Kacper Lisowski, Judges Under Pressure, Michèle Decoust, The Path of the 12 Petals: Shanta, an Initiatic Journey			F
Time	Cinema Paradiso		Outdoor Space	
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!			
	Performing band: Beginnings			
19:30 - 22:00	19:30 Iniyan , Yatra Srinivassan, 38 min Note: Discussion in person with filmmaker tomorrow	A	19:30 Introduction to the movie by Kaushal Oza, 10 min 19:40 The Miniaturist of Junagadh , Kaushal Oza, 30 min <i>Note: Discussion in person with filmmaker Kaushal Oza tomorrow</i>	В
	20:08 Persona [no] Humana, Alejandro Cuellar, Rafa G. Sánchez, 109 min Note: Online discussion with filmmaker tomorrow	В	20:10 Do Not Feed the Pigeons , Antonin Niclass, 9 min	В
			20:19 The Galaxy Project, Song-Wan Park, 11 min	Α
			20:30 The Cloud and the Man , Abhinandan Banerjee, 96 min	В
			Note: Discussion online with filmmakers tomorrow	

DAY 6: Saturday, January 27

Time	Cinema Paradiso				
15:30 - 16:30	Conversation with Filmmakers In Person: Kaushal Oza, The Miniaturist of Junagadh, Yatra Srinivassan, Iniyan Online: Abhinandan, Bauddhayan and Monalisa, The Cloud and the Man, Alejandro Cuellar & Rafa G. Sánchez, Persona [no] Humana			F	
Time	Cinema Paradiso		Outdoor Space		
16:30 - 18:00	Kino Kabaret Films Screening Short films made in the last 50 hours				
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!				
	Performing band: Dog Days				
19:30 - 22:00	19:30 The Bottle's Journey, Jonak Chakrabarti, 4 min	А	19:30 The Blue Marble , Jeremy Carroll, 4 min	A	
	19:34 Kolam, Saumya Srivastava, 28 min	D	19:34 Apnea , Stefano Poggioni, Claudia Cataldi, Elena Poggioni,	В	
	Note: Discussion in person with filmmaker tomorrow		64 min		
	20:02 When Goupi met the Mother Mira Alfassa (founder of Auroville) and found home, Serena Aurora, 7 min	А	Note: Online discussion with Claudia tomorrow		
	20:09 Island Reverie , Nefertiti Chakrabarti, 6 min	А			
	20:15 The Brittle Thread , Ritesh Sharma, 97 min	В			
	Note: Online discussion with Ritesh tomorrow		20:38 The Story of Microplastic , Jonak Chakrabarti, 3 min	А	
			20:41 Turning Waste into Money in the Himalayas , Serena Aurora, 8 min	А	
			20:50 The Cycles of the Mind , Alexander Pereverzev, 65 min	А	

DAY 7: Sunday, January 28

Time	Cinema Paradiso		
15:30 - 16:30	Film discussions with Filmmakers In person: Saumya Srivastava, Kolam Online: Ritesh Sharma, The Brittle Thread, Claudia Cataldi, Apnea		F
Time	Cinema Paradiso	Outdoor Space	
17:00 - 18:00	Awards and Closing Ceremony - Town Hall Plaza		
18:00 - 19:30	Eat, meet, mingle and enjoy performances!		
	Performing bands: Sound Mirage		
19:30 - 22:00	Screening of award winning films	Screening of award winning films	